Nieuwe Publiekssite Presenteert Onderzoek van Jonge Filosofen

Screenshot van de Young Philosophers website

Vier ‘young philosophers’ aan het woord op Brainwash Festival 2017

Jaarlijks promoveren tientallen filosofen aan de Nederlandse universiteiten. Om meer bekendheid te geven aan hun werk, lanceert de Nederlandse Onderzoeksschool Wijsbegeerte (OZSW) op 16 september aanstaande de publiekssite www.theyounphilopshers.org. Op de site presenteren de jonge filosofen de belangrijkste resultaten van hun onderzoek. Ze promoveren op de meest uiteenlopende onderwerpen, variërend van de voorwaarden voor zelfkennis tot een pragmatische theorie over mensenrechten.

Morgen wordt de nieuwe website www.theyoungphilosophers.org gelanceerd tijdens de 37ste Vlaams-Nederlandse dag van de Filosofie. Met die site wil de OZSW meer bekendheid geven aan het promotieonderzoek van de tientallen filosofen die jaarlijks aan de Nederlandse universiteiten promoveren. Op de site geven de (bijna) jonge doctors inzicht in de belangrijkste resultaten van hun onderzoek en vertellen ze over hun drijfveren en het (maatschappelijk) belang van hun werk. Hun dissertaties bestrijken alle deelgebieden van de wijsbegeerte: de geschiedenis van de filosofie, de theoretische en de praktische filosofie. Met de site wil de OZSW de inzichten van deze jonge denkers aan een breed publiek presenteren.

Op de nieuwe site komen zes onderzoekers die dit jaar gepromoveerd zijn of dit binnenkort gaan doen. Ze vertellen over de volgende thema’s: Welzijn en economie, Nietzsche en de liefde voor het lot, biotechnologie en morele verantwoordelijkheid, zelfkennis versus wetenschap, kennis en toeval, en verwarring rondom mensenrechten. De website zal regelmatig met nieuwe promovendi worden aangevuld. Op die manier wordt www.theyoungphilosophers.org een databank van jonge specialisten in de filosofie.

Om de filosofische leek kennis te laten maken met het werk van deze jonge academici werkt de OZSW ook aan publieke optredens van de (bijna) doctors in de filosofie. Zo zullen vier van hen een pitch van twaalf minuten geven op het Brainwash Festival 2017, dat van 21 tot 28 oktober in Amsterdam plaatsvindt.


Voor meer informatie over de site en de jonge filosofen, neem contact op met:

Persvoorlichting Faculteit der Wijsbegeerte,
Erasmus Universiteit Rotterdam

Evaline Bender
010-4088980

Print Friendly, PDF & Email