Academic Philosophy Events in the Netherlands

All events in academic philosophy

Submit your own event

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Terugkomdag Ethiek in de Zorgsector

20 September 2018 @ 12:00 - 18:00

| €45

Description

Read More
De postinitiële beroepsopleiding Ethiek in de Zorgsector http://www.ethiekindezorgsector.nl/ organiseert elke twee jaar een terugkomdag voor haar alumni. Dit jaar vieren we ook het 25-jarig bestaan van de opleiding en daarom wordt de terugkomdag ook opengesteld voor mensen die geen alumnus zijn van de opleiding. Als thema voor de tweejaarlijkse terugkomdag 2018 is gekozen voor ‘Zorg in beeld’. Onder dit thema willen we aandacht besteden aan manieren om zorg te verbeelden (in bijvoorbeeld kunst, literatuur, films), en aan manieren om zorg in…
De postinitiële beroepsopleiding Ethiek in de Zorgsector http://www.ethiekindezorgsector.nl/ organiseert elke twee jaar een terugkomdag voor haar alumni. Dit jaar vieren we ook het 25-jarig bestaan van de opleiding en daarom wordt de terugkomdag ook opengesteld voor mensen die geen alumnus zijn van de opleiding. Als thema voor de tweejaarlijkse terugkomdag 2018 is gekozen voor 'Zorg in beeld'. Onder dit thema willen we aandacht besteden aan manieren om zorg te verbeelden (in bijvoorbeeld kunst, literatuur, films), en aan manieren om zorg in beeld te krijgen (door aandacht te besteden aan verschillende manieren van ethiekondersteuning). Het programma begint met een lezing van prof. dr. Inez de Beaufort https://nl.wikipedia.org/wiki/Inez_de_Beaufort, en daarna zijn er twee rondes workshops. Onderwerpen van de workshops zijn onder andere: Graphic medicine: Mantelzorg in de palliatieve fase in beeld; Spoedcursus deugdethiek; Dialogische gespreksvoering; Rondleiding anatomisch museum en teratologie-collectie; Kijken naar kunst: kunstroute Radboudumc. De terugkomdag zal in 2018 plaatsvinden in het Auditorium op de campus van het Radboudumc. Het adres is Geert Grooteplein Noord 15. Het auditorium is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto (hoofdingang Radboudumc volgen). Kosten voor deelname zijn 45 euro.

Organizer

Simone Naber
Email
simone.naber@radboudumc.nl

Venue

Radboud UMC, Nijmegen, The Netherlands
Nijmegen, The Netherlands
Nijmegen, Gelderland The Netherlands
+ Google Map

De postinitiële beroepsopleiding Ethiek in de Zorgsector http://www.ethiekindezorgsector.nl/ organiseert elke twee jaar een terugkomdag voor haar alumni. Dit jaar vieren we ook het 25-jarig bestaan van de opleiding en daarom wordt de terugkomdag ook opengesteld voor mensen die geen alumnus zijn van de opleiding.

Als thema voor de tweejaarlijkse terugkomdag 2018 is gekozen voor ‘Zorg in beeld’. Onder dit thema willen we aandacht besteden aan manieren om zorg te verbeelden (in bijvoorbeeld kunst, literatuur, films), en aan manieren om zorg in beeld te krijgen (door aandacht te besteden aan verschillende manieren van ethiekondersteuning). Het programma begint met een lezing van prof. dr. Inez de Beaufort https://nl.wikipedia.org/wiki/Inez_de_Beaufort, en daarna zijn er twee rondes workshops.

Onderwerpen van de workshops zijn onder andere:
Graphic medicine: Mantelzorg in de palliatieve fase in beeld;
Spoedcursus deugdethiek;
Dialogische gespreksvoering;
Rondleiding anatomisch museum en teratologie-collectie;
Kijken naar kunst: kunstroute Radboudumc.

De terugkomdag zal in 2018 plaatsvinden in het Auditorium op de campus van het Radboudumc. Het adres is Geert Grooteplein Noord 15. Het auditorium is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto (hoofdingang Radboudumc volgen).
Kosten voor deelname zijn 45 euro.

Submit your own event

About the OZSW event calendar

The OZSW event calendar lists academic philosophy events organized by/at Dutch universities, and is offered by the OZSW as a service to the research community. Please check the event in question – through their website or organizer – to find out if you could participate and whether registration is required. Obviously we carry no responsibility for non-OZSW events.