ZES ‘JONGE’ FILOSOFEN OP HET BRAINWASH FESTIVAL

Publiekssite www.theyoungphilosophers.org aangevuld met zes nieuwe onderzoekers

Waarom slaat de term ‘joods-christelijke beschaving’ nergens op? Sluiten evolutietheorie en morele objectiviteit elkaar uit? Wanneer is de vraag naar de vrije wil relevant (soms) en wanneer niet (vaak)? Wie is er verantwoordelijk voor de gezondheid van de allerkleinsten in achterstandswijken? En waarom is depressie in de eerste plaats een collectief probleem?

Over die vragen geven vijf filosofen een pitch tijdens de programma’s Jong en geleerd I en  Jong en geleerd II van het Brainwash Festival 2018. Jong en geleerd vindt plaats op 27 oktober 2018 in theater Frascati te Amsterdam.  De sprekers zijn vijf van de zes nieuwe loten aan de stam van de publiekssite www.theyoungphilosophers.org.
De site is een initiatief van de Nederlandse Onderzoeksschool Wijsbegeerte (OZSW).  Met de site wil de OZSW de inzichten van deze jonge denkers aan een breed publiekpresenteren.

De OZSW is dit jaar ook medeorganisator van het programmaonderdeel ‘Bij nader inzien’.  Filosoof Matthé Scholten, redacteur van het gelijknamige filosofieblog, gaat tijdens het Brainwash Festival in gesprek met zijn publiek over de vraag of preventief opsluiten van verwarde personen wel een goed idee is. Dat doet hij in Theater Perdu, eveneens op 27 oktober 2018.

Print Friendly, PDF & Email