BRAINWASH FESTIVAL 2019 – Jonge filosofen pitchen onderzoek naar grote vragen van deze tijd

BRAINWASH FESTIVAL 2019

Jonge filosofen pitchen onderzoek naar grote vragen van deze tijd

Waar slaat de modieuze kreet ZELFMANAGEMENT op, als PSYCHIATERS en andere hulpverleners het over hun patiënten hebben? Waarom moeten we TECHNOLOGIEREUZEN weerstaan die met onze data aan de haal gaan? Hoe kun je overtuigend laten zien dat TOPINKOMENS van CEO’s vaak niet te verantwoorden zijn?

Op deze en andere grote vragen werpen zes bijna gepromoveerde filosofen hun licht tijdens het Brainwash Festival 2019. Andere thema’s van de presentaties zijn de noodzaak van compromissen in progressieve politiek, moderniteit en secularisatie, en het bestaansrecht van mentale oorzaken voor lichamelijke processen. De jonge denkers komen niet met pasklare antwoorden, maar met kraakheldere argumenten. Daarmee leveren ze een bijdrage aan het publieke debat over urgente kwesties en belangwekkende thema’s.

Aan het woord komen de bijna jonge doctors Marjolein Lanzing (apps en privacy, TU Eindhoven), Huub Brouwer (verdienste en rechtvaardigheid, Universiteit Tilburg), Roy Dings (zelfbegrip en psychiatrie, Radboud Universiteit), Jojanneke Vanderveen (idealen en compromissen, Vrije Universiteit), Sjoerd Griffioen (secularisatie, Universiteit Groningen) en Frank van Caspel (Open Universiteit en Radboud Universiteit). Ze treden op tijdens de programma’s Jong en geleerd I en Jong en Geleerd II in Theater Perdu op 26 oktober as. Dat doen ze in het kader van het Brainwash Festival 2019 te Amsterdam.

De zes filosofen vormen de nieuwe lichting van de filosofiesite www.theyoungphilosophers.org. De site is een initiatief van de Nederlandse Onderzoeksschool Wijsbegeerte (OZSW). Met de website wil de OZSW de onderzoeksresultaten van deze jonge denkers aan een breed publiek presenteren.

Print Friendly, PDF & Email