Academic Philosophy Events in the Netherlands

All events in academic philosophy

Submit your own event

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Symposium: de mens in de geneeskunde

27 June 2013 - 29 June 2013

|

Description

Read More
De mens in de geneeskunde Symposium bij gelegenheid van het afscheid van dr. Wim Dekkers Op vrijdag 28 juni 2013 neemt Wim Dekkers afscheid van IQ healthcare en van het UMC St Radboud. Bij gelegenheid daarvan bieden IQ en de IQ-sectie Ethiek, Filosofie en Geschiedenis van de Geneeskunde hem een afscheidssymposium aan met als titel: ‘De mens in de geneeskunde’. Het thema van ‘de mens’ vormt een rode draad in het werk van Wim. De filosofie, de geneeskunde en in…
De mens in de geneeskunde Symposium bij gelegenheid van het afscheid van dr. Wim Dekkers Op vrijdag 28 juni 2013 neemt Wim Dekkers afscheid van IQ healthcare en van het UMC St Radboud. Bij gelegenheid daarvan bieden IQ en de IQ-sectie Ethiek, Filosofie en Geschiedenis van de Geneeskunde hem een afscheidssymposium aan met als titel: ‘De mens in de geneeskunde’. Het thema van ‘de mens’ vormt een rode draad in het werk van Wim. De filosofie, de geneeskunde en in mindere mate de geschiedenis van de geneeskunde bieden hem daartoe een systematische entree. In het symposium gaat het opnieuw over de mens, nu toegespitst op diens positie in vier verschillende sectoren van de geneeskunde. In elke sector gebeurt er iets met de mens en het mensbeeld. De verschillende sprekers gaan in op de filosofische en ethische vragen die dat oproept. Aanmelden afscheidssymposium U kunt zich online inschrijven via www.paoheyendael.nl/afscheidwimdekkers. U kunt ook altijd contact opnemen met Janine Nagengast, T 024 – 361 70 51, E j.nagengast@pao.umcn.nl, www.paoheyendael.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Gelieve u in te schrijven voor vrijdag 14 juni 2013.

Details

Start:
27 June 2013
End:
29 June 2013
Cost:
Event Category:
Event Tags:
, ,
Website:

Venue

UMC St Radboud Nijmegen, Nijmegen, The Netherlands
Nijmegen, The Netherlands
Nijmegen, Gelderland The Netherlands

Organizer

Janine Nagengast
Phone
024 – 361 70 51
Email
View Organizer Website

De mens in de geneeskunde Symposium bij gelegenheid van het afscheid van dr. Wim Dekkers

Op vrijdag 28 juni 2013 neemt Wim Dekkers afscheid van IQ healthcare en van het UMC St Radboud. Bij gelegenheid daarvan bieden IQ en de IQ-sectie Ethiek, Filosofie en Geschiedenis van de Geneeskunde hem een afscheidssymposium aan met als titel: ‘De mens in de geneeskunde’. Het thema van ‘de mens’ vormt een rode draad in het werk van Wim. De filosofie, de geneeskunde en in mindere mate de geschiedenis van de geneeskunde bieden hem daartoe een systematische entree.

In het symposium gaat het opnieuw over de mens, nu toegespitst op diens positie in vier verschillende sectoren van de geneeskunde. In elke sector gebeurt er iets met de mens en het mensbeeld. De verschillende sprekers gaan in op de filosofische en ethische vragen die dat oproept.

Aanmelden afscheidssymposium
U kunt zich online inschrijven via www.paoheyendael.nl/afscheidwimdekkers. U kunt ook altijd contact opnemen met Janine Nagengast, T 024 – 361 70 51, E j.nagengast@pao.umcn.nl, www.paoheyendael.nl.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Gelieve u in te schrijven voor vrijdag 14 juni 2013.

Submit your own event

About the OZSW event calendar

The OZSW event calendar lists academic philosophy events organized by/at Dutch universities, and is offered by the OZSW as a service to the research community. Please check the event in question – through their website or organizer – to find out if you could participate and whether registration is required. Obviously we carry no responsibility for non-OZSW events.