Academic Philosophy Events in the Netherlands

All events in academic philosophy

Submit your own event

Loading Events

« All Events

Studiedag Iris Murdoch als (moraal)filosofe

17 May @ 12:00 - 17:00

Description

Read More
U bent van harte uitgenodigd voor de (digitale) studiedag Iris Murdoch als (moraal)filosofe op 17 mei 2021 (12u-17u). De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor het (moraal)filosofische denken van de Britse schrijfster en filosofe Iris Murdoch (1919-1999). Ook in het Nederlands taalgebied is dat het geval. Tijdens deze studiedag, voorgezeten door Thomas Crombez, willen we aansluiten bij deze ontwikkeling en aandacht besteden aan de kracht (en beperkingen) van Murdochs denken. De bijdragen van Edith Brugmans, Lotte Spreeuwenberg, Katrien Schaubroeck en Rob…
U bent van harte uitgenodigd voor de (digitale) studiedag Iris Murdoch als (moraal)filosofe op 17 mei 2021 (12u-17u). De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor het (moraal)filosofische denken van de Britse schrijfster en filosofe Iris Murdoch (1919-1999). Ook in het Nederlands taalgebied is dat het geval. Tijdens deze studiedag, voorgezeten door Thomas Crombez, willen we aansluiten bij deze ontwikkeling en aandacht besteden aan de kracht (en beperkingen) van Murdochs denken. De bijdragen van Edith Brugmans, Lotte Spreeuwenberg, Katrien Schaubroeck en Rob Compaijen worden gevolgd door een nabeschouwelijke dialoog van Mariëtte Willemsen en Hannah Marije Altorf. Wie geïnteresseerd is in deelname kan zich tot 14 mei aanmelden bij Rob Compaijen via j.r.compaijen@pthu.nl. Een Zoom-link wordt u vervolgens toegestuurd. Meer informatie over deze studiedag (programma, samenvattingen van de bijdragen en biografieën van de sprekers) vindt u op: https://www.uantwerpen.be/nl/personeel/katrien-schaubroeck/mijn-website/ Deze studiedag wordt georganiseerd door Katrien Schaubroeck (Universiteit Antwerpen) en Rob Compaijen (Protestantse Theologische Universiteit).

Details

Date:
17 May
Time:
12:00 - 17:00

U bent van harte uitgenodigd voor de (digitale) studiedag Iris Murdoch als (moraal)filosofe op 17 mei 2021 (12u-17u).

De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor het (moraal)filosofische denken van de Britse schrijfster en filosofe Iris Murdoch (1919-1999). Ook in het Nederlands taalgebied is dat het geval. Tijdens deze studiedag, voorgezeten door Thomas Crombez, willen we aansluiten bij deze ontwikkeling en aandacht besteden aan de kracht (en beperkingen) van Murdochs denken. De bijdragen van Edith Brugmans, Lotte Spreeuwenberg, Katrien Schaubroeck en Rob Compaijen worden gevolgd door een nabeschouwelijke dialoog van Mariëtte Willemsen en Hannah Marije Altorf.

Wie geïnteresseerd is in deelname kan zich tot 14 mei aanmelden bij Rob Compaijen via j.r.compaijen@pthu.nl. Een Zoom-link wordt u vervolgens toegestuurd. Meer informatie over deze studiedag (programma, samenvattingen van de bijdragen en biografieën van de sprekers) vindt u op:

https://www.uantwerpen.be/nl/personeel/katrien-schaubroeck/mijn-website/

Deze studiedag wordt georganiseerd door Katrien Schaubroeck (Universiteit Antwerpen) en Rob Compaijen (Protestantse Theologische Universiteit).

Submit your own event

About the OZSW event calendar

The OZSW event calendar lists academic philosophy events organized by/at Dutch universities, and is offered by the OZSW as a service to the research community. Please check the event in question – through their website or organizer – to find out if you could participate and whether registration is required. Obviously we carry no responsibility for non-OZSW events.