Academic Philosophy Events in the Netherlands

All events in academic philosophy

Submit your own event

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nederlands Genootschap voor Esthetica Symposium: Het probleem van het gebouw

25 October 2019 - 26 October 2019

Description

Read More
Op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober 2019 vindt het jaarlijkse symposium van het NGE (Nederlands Genootschap voor Esthetica) plaats in Eindhoven. De organisatie van het symposium (NGE i.s.m. vakgroep Architecture, Urban Design and Engineering, TUe) vindt voor een deel plaats binnen de context van de Dutch Design Week (www.ddw.nl). De kwaliteit van onze bebouwde omgeving moedigt aan tot levendig debat. En dat komt eenvoudigweg omdat alle gebruikers een direct belang hebben in die bebouwde omgeving. Zo hebben we allemaal…
Op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober 2019 vindt het jaarlijkse symposium van het NGE (Nederlands Genootschap voor Esthetica) plaats in Eindhoven. De organisatie van het symposium (NGE i.s.m. vakgroep Architecture, Urban Design and Engineering, TUe) vindt voor een deel plaats binnen de context van de Dutch Design Week (www.ddw.nl). De kwaliteit van onze bebouwde omgeving moedigt aan tot levendig debat. En dat komt eenvoudigweg omdat alle gebruikers een direct belang hebben in die bebouwde omgeving. Zo hebben we allemaal een mening over de relatie tussen het oude en het nieuwe, over de relatie tussen innovatie en imitatie, over de welvoeglijkheid van schaal, materiaalgebruik en detail in een bepaalde context; over de ervaringsarmoede van de eindeloze herhaling of de banale willekeur van een diversiteit dat alleen zijn eigen doel lijkt te dienen, of over de aanmatigende macht impliciet in iedere bouwdaad, dat vaak sociale processen van gentrificatie en slummificatie op gang zet. Wellicht kan een rappel à l’ordre door de filosofische discipline van de esthetica helpen in de herijking van die meningen, en dan vooral bij hen die betrokken zijn bij de schepping van de bebouwde omgeving.

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober 2019 vindt het jaarlijkse symposium van het NGE (Nederlands Genootschap voor Esthetica) plaats in Eindhoven. De organisatie van het symposium (NGE i.s.m. vakgroep Architecture, Urban Design and Engineering, TUe) vindt voor een deel plaats binnen de context van de Dutch Design Week (www.ddw.nl).

De kwaliteit van onze bebouwde omgeving moedigt aan tot levendig debat. En dat komt eenvoudigweg omdat alle gebruikers een direct belang hebben in die bebouwde omgeving. Zo hebben we allemaal een mening over de relatie tussen het oude en het nieuwe, over de relatie tussen innovatie en imitatie, over de welvoeglijkheid van schaal, materiaalgebruik en detail in een bepaalde context; over de ervaringsarmoede van de eindeloze herhaling of de banale willekeur van een diversiteit dat alleen zijn eigen doel lijkt te dienen, of over de aanmatigende macht impliciet in iedere bouwdaad, dat vaak sociale processen van gentrificatie en slummificatie op gang zet. Wellicht kan een rappel à l’ordre door de filosofische discipline van de esthetica helpen in de herijking van die meningen, en dan vooral bij hen die betrokken zijn bij de schepping van de bebouwde omgeving.

Submit your own event

About the OZSW event calendar

The OZSW event calendar lists academic philosophy events organized by/at Dutch universities, and is offered by the OZSW as a service to the research community. Please check the event in question – through their website or organizer – to find out if you could participate and whether registration is required. Obviously we carry no responsibility for non-OZSW events.