Academic Philosophy Events in the Netherlands

All events in academic philosophy

Submit your own event

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Jaarcongres Vereniging voor Filosofie en Geneeskunde

15 November 2014 @ 10:30 - 16:30

| €30 – €70

Description

Read More
Zaterdag 15 november vindt het Jaarcongres van de Vereniging voor Filosofie en Geneeskunde plaats in het LUMC te Leiden. Thema van de dag: ‘Hoe evident is evidentie’: De kracht en onmacht van Evidence Based Medicine. Evidence Based Medicine staat voor het werken op basis van bewijzen dat bepaalde behandelingen werkzaam zijn. Die bewijzen verzamelen, betekent in de praktijk vooral terugvallen op de meting van kwantificeerbare parameters via groots opgezette onderzoeken. Nu is het uiteraard logisch dat we streven naar werkzame…
Zaterdag 15 november vindt het Jaarcongres van de Vereniging voor Filosofie en Geneeskunde plaats in het LUMC te Leiden. Thema van de dag: 'Hoe evident is evidentie': De kracht en onmacht van Evidence Based Medicine. Evidence Based Medicine staat voor het werken op basis van bewijzen dat bepaalde behandelingen werkzaam zijn. Die bewijzen verzamelen, betekent in de praktijk vooral terugvallen op de meting van kwantificeerbare parameters via groots opgezette onderzoeken. Nu is het uiteraard logisch dat we streven naar werkzame en veilige behandelingen. Maar is er ook ruimte voor andersoortige evidentie? Is de ervaringskennis van de behandelaar relevant? En welke rol speelt de patiënt zelf in dit verhaal? Tijdens deze congresdag zal een aantal boeiende sprekers met u de discussie aangaan over de kracht én onmacht van Evidence Based Medicine. Voor meer informatie en aanmelden kijkt u op onze website: www.filosofieengeneeskunde.nl

Details

Date:
15 November 2014
Time:
10:30 - 16:30
Cost:
€30 – €70
Event Categories:
,
Event Tags:
,
Website:

Zaterdag 15 november vindt het Jaarcongres van de Vereniging voor Filosofie en Geneeskunde plaats in het LUMC te Leiden.

Thema van de dag: ‘Hoe evident is evidentie’: De kracht en onmacht van Evidence Based Medicine.

Evidence Based Medicine staat voor het werken op basis van bewijzen dat bepaalde behandelingen werkzaam zijn. Die bewijzen verzamelen, betekent in de praktijk vooral terugvallen op de meting van kwantificeerbare parameters via groots opgezette onderzoeken.
Nu is het uiteraard logisch dat we streven naar werkzame en veilige behandelingen. Maar is er ook ruimte voor andersoortige evidentie? Is de ervaringskennis van de behandelaar relevant? En welke rol speelt de patiënt zelf in dit verhaal? Tijdens deze congresdag zal een aantal boeiende sprekers met u de discussie aangaan over de kracht én onmacht van Evidence Based Medicine.

Voor meer informatie en aanmelden kijkt u op onze website: www.filosofieengeneeskunde.nl

Submit your own event

About the OZSW event calendar

The OZSW event calendar lists academic philosophy events organized by/at Dutch universities, and is offered by the OZSW as a service to the research community. Please check the event in question – through their website or organizer – to find out if you could participate and whether registration is required. Obviously we carry no responsibility for non-OZSW events.