Academic Philosophy Events in the Netherlands

All events in academic philosophy

Submit your own event

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Grip op Werk: De Vakbond, Economische Macht & Democratie op de Werkvloer

29 September 2023 @ 09:30 - 17:00

Description

Read More
Grip op Werk: De Vakbond, Economische Macht & Democratie op de Werkvloer Datum: 29 september 2023 Tijd: 9.30 tot 17.00 Graag nodigen we je uit voor een conferentie over de democratisering van de economie. Wie bepaalt voor wie de economie werkt, en waarom? De FNV organiseert samen met het Inequality against Freedom-project (InAF) van de Erasmus Universiteit Rotterdam de eendaagse conferentie: Grip op Werk: De Vakbond, Economische Macht & Democratie op de Werkvloer. De conferentie zal plaatsvinden in De Burcht…
Grip op Werk: De Vakbond, Economische Macht & Democratie op de Werkvloer Datum: 29 september 2023 Tijd: 9.30 tot 17.00 Graag nodigen we je uit voor een conferentie over de democratisering van de economie. Wie bepaalt voor wie de economie werkt, en waarom? De FNV organiseert samen met het Inequality against Freedom-project (InAF) van de Erasmus Universiteit Rotterdam de eendaagse conferentie: Grip op Werk: De Vakbond, Economische Macht & Democratie op de Werkvloer. De conferentie zal plaatsvinden in De Burcht te Amsterdam, Henri Polaklaan 9. Het doel van de conferentie is om de vakbond en filosofen met elkaar in contact te brengen, zodat er onderling kennis kan worden uitgewisseld. Vakbonden kregen de afgelopen decennia te maken met groeiende inkomens- en vermogensongelijkheid en een dalend aandeel van arbeid in de economie ten faveure van kapitaal. De vakbond is partij in zowel de oorzaken als de gevolgen van deze trend, zoals verregaande flexibilisering van de arbeidsmarkt, toenemende welvaartsverschillen en wereldwijde productieketens. Wat kan de vakbond doen om het evenwicht tussen kapitaal en arbeid te herstellen? En welke inzichten uit de economische en politieke filosofie zouden daarbij kunnen helpen? De dag zal starten met keynotes van de voorzitter van de FNV, Tuur Elzinga, en hoogleraar Politieke Filosofie en Economische Ethiek, Rutger Claassen. In de middag zijn er parallelle workshops waarin we met elkaar in gesprek gaan over mogelijke oplossingen, zoals coöperaties, (internationale) regulering, zeggenschap voor werknemers, en een stevigere rol voor de overheid in de economie. Bij iedere workshop is een workshop-leider uit de praktijk en uit de wetenschap aanwezig. Afsluitend is er een borrel. Je kunt je aanmelden via deze link: https://forms.office.com/e/BzW2HcvfVy Tot dan!

Details

Date:
29 September 2023
Time:
09:30 - 17:00

Grip op Werk: De Vakbond, Economische Macht & Democratie op de Werkvloer
Datum: 29 september 2023
Tijd: 9.30 tot 17.00

Graag nodigen we je uit voor een conferentie over de democratisering van de economie. Wie bepaalt voor wie de economie werkt, en waarom?
De FNV organiseert samen met het Inequality against Freedom-project (InAF) van de Erasmus Universiteit Rotterdam de eendaagse conferentie: Grip op Werk: De Vakbond, Economische Macht & Democratie op de Werkvloer. De conferentie zal plaatsvinden in De Burcht te Amsterdam, Henri Polaklaan 9.

Het doel van de conferentie is om de vakbond en filosofen met elkaar in contact te brengen, zodat er onderling kennis kan worden uitgewisseld.

Vakbonden kregen de afgelopen decennia te maken met groeiende inkomens- en vermogensongelijkheid en een dalend aandeel van arbeid in de economie ten faveure van kapitaal. De vakbond is partij in zowel de oorzaken als de gevolgen van deze trend, zoals verregaande flexibilisering van de arbeidsmarkt, toenemende welvaartsverschillen en wereldwijde productieketens. Wat kan de vakbond doen om het evenwicht tussen kapitaal en arbeid te herstellen? En welke inzichten uit de economische en politieke filosofie zouden daarbij kunnen helpen?

De dag zal starten met keynotes van de voorzitter van de FNV, Tuur Elzinga, en hoogleraar Politieke Filosofie en Economische Ethiek, Rutger Claassen. In de middag zijn er parallelle workshops waarin we met elkaar in gesprek gaan over mogelijke oplossingen, zoals coöperaties, (internationale) regulering, zeggenschap voor werknemers, en een stevigere rol voor de overheid in de economie. Bij iedere workshop is een workshop-leider uit de praktijk en uit de wetenschap aanwezig. Afsluitend is er een borrel.
Je kunt je aanmelden via deze link: https://forms.office.com/e/BzW2HcvfVy
Tot dan!

Submit your own event

About the OZSW event calendar

The OZSW event calendar lists academic philosophy events organized by/at Dutch universities, and is offered by the OZSW as a service to the research community. Please check the event in question – through their website or organizer – to find out if you could participate and whether registration is required. Obviously we carry no responsibility for non-OZSW events.