Academic Philosophy Events in the Netherlands

All events in academic philosophy

Submit your own event

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Conferentie Society for Women in Philosophy

11 April 2014 @ 15:00 - 17:00

|

Description

Read More
Waarom zijn er zo weinig vrouwelijke hoogleraren in de filosofie? Waarom zijn vrouwelijke filosofen nog nauwelijks doorgedrongen tot de filosofische canon? Waarom zijn er nog steeds filosofische conferenties zonder lezingen door vrouwen? Wie als vrouw werkzaam is aan een filosofische faculteit, loopt gaandeweg tegen deze vragen aan. Om de belangen van vrouwen die werkzaam zijn in de filosofie (inclusief promovendi) te behartigen, hebben onder meer dr. A. Halsema (VU), prof. dr. D. Verweij (Nederlandse Defensie Academie, RU), dr. K. Vintges…
Waarom zijn er zo weinig vrouwelijke hoogleraren in de filosofie? Waarom zijn vrouwelijke filosofen nog nauwelijks doorgedrongen tot de filosofische canon? Waarom zijn er nog steeds filosofische conferenties zonder lezingen door vrouwen? Wie als vrouw werkzaam is aan een filosofische faculteit, loopt gaandeweg tegen deze vragen aan. Om de belangen van vrouwen die werkzaam zijn in de filosofie (inclusief promovendi) te behartigen, hebben onder meer dr. A. Halsema (VU), prof. dr. D. Verweij (Nederlandse Defensie Academie, RU), dr. K. Vintges (UvA) en dr. M. Prange (Universiteit Leiden) SWIP.NL opgericht. Op 11 april 2014 van 14:00 tot 17:00 uur organiseert SWIP.NL haar eerste jaarlijkse conferentie aan de VU rond de vraag 'is er nog toekomst voor de filosofie in Nederland en wat is de rol van vrouwen daarin?De openingslezing wordt verzorgd door prof. dr. Heleen Pott, waarna een panel met dr. Catarina Duthil Novaes, drs. Daan Roovers, Nathanja van den Heuvel, ma en prof. dr. Sabine Roeser in discussie zal gaan met het publiek over de positie van de vrouw in de filosofie. De conferentie wordt afgesloten met de jaarlijkse ledenvergadering en een borrel  Meld je vandaag nog aan als lid van SWIP.NL en/of deelnemer aan het symposium via swip.nlsecretaris@gmail.com of via de website www.swip-filosofie.nl. Deelname aan het symposium is gratis en open voor iedereen. Het lidmaatschap van SWIP.NL kost € 25, - per kalenderjaar. Voor studenten en minima is het lidmaatschap € 15, - SWIP.NL is een vakorganisatie gericht op de belangen van vrouwen die werkzaam zijn op het gebied van de filosofie. De organisatie is gemodelleerd naar de Engelstalige SWIP (Society for Women in Philosophy) en richt zich op het Nederlandstalige gebied. SWIP.NL heeft als doel de zichtbaarheid van vrouwen in de filosofie te vergroten, barrières voor hen weg te nemen, netwerkmogelijkheden te bieden en om te protesteren tegen discriminatie van vrouwen in de filosofie.

Details

Date:
11 April 2014
Time:
15:00 - 17:00
Cost:
Event Categories:
,
Event Tags:
,
Website:

Waarom zijn er zo weinig vrouwelijke hoogleraren in de filosofie? Waarom zijn vrouwelijke filosofen nog nauwelijks doorgedrongen tot de filosofische canon? Waarom zijn er nog steeds filosofische conferenties zonder lezingen door vrouwen?

Wie als vrouw werkzaam is aan een filosofische faculteit, loopt gaandeweg tegen deze vragen aan. Om de belangen van vrouwen die werkzaam zijn in de filosofie (inclusief promovendi) te behartigen, hebben onder meer dr. A. Halsema (VU), prof. dr. D. Verweij (Nederlandse Defensie Academie, RU), dr. K. Vintges (UvA) en dr. M. Prange (Universiteit Leiden) SWIP.NL opgericht.

Op 11 april 2014 van 14:00 tot 17:00 uur organiseert SWIP.NL haar eerste jaarlijkse conferentie aan de VU rond de vraag ‘is er nog toekomst voor de filosofie in Nederland en wat is de rol van vrouwen daarin?‘ De openingslezing wordt verzorgd door prof. dr. Heleen Pott, waarna een panel met dr. Catarina Duthil Novaes, drs. Daan Roovers, Nathanja van den Heuvel, ma en prof. dr. Sabine Roeser in discussie zal gaan met het publiek over de positie van de vrouw in de filosofie. De conferentie wordt afgesloten met de jaarlijkse ledenvergadering en een borrel 

Meld je vandaag nog aan als lid van SWIP.NL en/of deelnemer aan het symposium via swip.nlsecretaris@gmail.com of via de website www.swip-filosofie.nl.

Deelname aan het symposium is gratis en open voor iedereen. Het lidmaatschap van SWIP.NL kost € 25, – per kalenderjaar. Voor studenten en minima is het lidmaatschap € 15, –

SWIP.NL is een vakorganisatie gericht op de belangen van vrouwen die werkzaam zijn op het gebied van de filosofie. De organisatie is gemodelleerd naar de Engelstalige SWIP (Society for Women in Philosophy) en richt zich op het Nederlandstalige gebied. SWIP.NL heeft als doel de zichtbaarheid van vrouwen in de filosofie te vergroten, barrières voor hen weg te nemen, netwerkmogelijkheden te bieden en om te protesteren tegen discriminatie van vrouwen in de filosofie.

Submit your own event

About the OZSW event calendar

The OZSW event calendar lists academic philosophy events organized by/at Dutch universities, and is offered by the OZSW as a service to the research community. Please check the event in question – through their website or organizer – to find out if you could participate and whether registration is required. Obviously we carry no responsibility for non-OZSW events.