Vlaams-Nederlandse Filosofiedag 2022

Graag nodigen de Nederlands Onderzoekschool voor Wijsbegeerte en Wageningen Universiteit onderzoekers en docenten in de filosofie zich te registreren voor de Vlaams-Nederlandse Filosofiedag op 30 juni.

Organizing university

Wageningen Universiteit

Date(s)

30 juni

Location

Campus Wageningen Universiteit

Type of activity

-

Primary target group

Junior en senior onderzoekers, PhD studenten, ReMa studenten, docenten

Application/registration deadline

Deadline abstract: 10 januari 2022

Registratie open: 25 januari 2022
Deadline registratie: 1 juni 2022

About the topic

Onderwijs geven is een praktische wijze om met filosofie om te gaan. Hoe uitdagend en actief is dit werkveld voor een filosoof? Welke (vernieuwende) instrumenten heeft een filosoof binnen het onderwijs tot haar beschikking? Wat kunnen we leren van filosofie-docenten op middelbare scholen? Hoe gaan filosofie en Bildung samen? Welke rol spelen kennisoverdracht en vaardigheden training binnen filosofie onderwijs? Welke rol speelt de filosoof binnen het academisch onderwijs? Wat is de relatie tussen onderwijs en onderzoek? Hoe kun je inhoud van het onderzoek inzetten voor onderwijs?

Program

Gedurende de dag gaan verschillende sprekers op bovenstaand thema in, onder wie jonge filosofen uit Nederland en België. Het ochtendprogramma is voor en door filosofen en studenten filosofie. Een hoofdspreker opent met een lezing. Vervolgens zijn er twee rondes van parallelsessies waarin onderzoek gepresenteerd wordt. De sessies worden zoveel mogelijk thematisch ingericht. Tussen de twee parallelsessies vindt een lunch plaats. De rest van het middagprogramma bestaat uit een lezing van een hoofdspreker en een dialoog met een breed publiek. In een dynamische setting delen we ideeën en kennis met elkaar. De dag wordt afgesloten met een diner. Tijdens het diner vindt de prijsuitreiking plaats voor de meest inspirerende filosofiedocent.

Lecturers

nnb

Abstract submission

Wij zien met name presentaties in interactie met het publiek en of bijzondere media graag tegemoet. We nodigen ook docenten uit van middelbare scholen om een abstract in te sturen. Het abstract van maximaal 500 woorden sturen naar Bart.Gremmen@wur.nl. Deadline: 10 januari 2022. We streven naar een publicatie van de lezingen.

Costs

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname van het congres.
Let op: er zijn wel annuleringskosten, zie ook de cancellation policy van de OZSW

De kosten voor het diner bedragen 50 euro.

Registration/application form

Registreren is hier mogelijk.
Deadline 1 juni 2022

Als de registratie gesloten is omdat het maximum aantal deelnemers is bereikt, dan kun je een mail sturen naar secretariaat@ozsw.nl om op een wachtlijst geplaatst te worden.

 

Cancellation and registration policy

Organizers

Josette Jacobs, Wageningen Universiteit
Bart Gremmen, Wageningen Universiteit

Contact info

Voor inhoudelijke vragen:
Josette Jacobs: josette.jacobs@wur.nl
Bart Gremmen: Bart.Gremmen@wur.nl

Voor praktische vragen (bijvoorbeeld over registratie):
Saskia Litler: secretariaat@ozsw.nl